El meu poble

El meu poble

viernes, 15 de octubre de 2010

TEMPORAL A LA COSTA BRAVA


Les costes catalanes van ser afectades per forts temporals durant el Pont del Pilar.
Les costes catalanes, concretament la Costa brava, va rebre fins a 200 litres per metre quadrat. Les precipitacions provocaren que diversos rius desbordessin i s’hagueren de tallar careteres.
A Calella de Palafrugell i Llafranc van haver fortes onades, les quals arribaren fins dalt els passejos. Tot i així, el dia 13 aquestes ja no picaven tant fort.
La tramuntana bufava de manera considerable i alguns arbres de la zona van rebre les coseqüències.





Port Pelegrí
No obstant això, la pitjor part se la endugué l’Alt Empordà, concretament Roses. Al golf de Roses es van registrar onades de fins a 8 metres d’alçada que provocaren la desaparició de moltes platges com la Punta de Roses.
Amb tota aquesta remor les aigües del mar van assotar moltes de les platges les quals hauran de ser regenerades abans que comenci la nova temporada turística.
Els sectors econòmics que viuen del turisme ja estan prou afectats per la greu “crisi econòmica” i insisteixen que és essencial que la sorra de les platges sigui renovada ja que la major part se la ha endut el temporal.

Port Bo
 Tal i com veiem en aquestes fotografies de Calella de Palafrugell, el temporal no era massa espectacular. Les fotografies foren preses el dia 13 quan el mar ja estava una mica més calmat. To i així la tramuntana encara bufava fort i provocava el moviment visible a la superfície de les aigües marines. 










Les voltes de Calella







1 comentario: