El meu poble

El meu poble

jueves, 13 de diciembre de 2012

Paguen justos per pecadors


La vaga general del 14 de novembre convocada pels sindicats obrers de Comissions Obreres (CCOO), Unió General de Treballadors (UGT), Unió Sindical Obrera (USO), Confederació General del Treball (CGT) i STEPV-Intersindical, va acabar, segons dades del Ministeri de l’Interior, amb 142 detinguts a nivell de tot l’Estat. A Catalunya es registren dades de 29 persones ferides, 12 de les quals són Mossos d’Esquadra i la resta manifestants.


La persecució de la policia a la vaga anterior va ser dura i ja s’esperava quelcom semblant en aquesta, però es tenia l’esperança que el seu comportament no fos tant violent vers la gent que es manifestava de forma pacífica. Els Mossos van fer una neteja notable dels carrers de Barcelona a base de cops de porra i trets de bales de goma. Segons l’associació Stop! Bales de goma, aquestes tenen un pes de 90 grams, poden arribar a una velocitat de més de 200 metres per segon i són considerades armes “menys letals” si les comparem amb les de foc. Tot i així, tenen prou potència per malferir qualsevol dels òrgans vitals de les persones.

Un comunicat del Govern de la Generalitat destaca que “la vaga s’ha desenvolupat amb normalitat tret d’algun incident aïllat”. A la darrera vaga general, dos nois van perdre un ull, i fins i tot van haver d’extirpar la melsa a un home. A la vaga general del “14N” han tornat a passar casos semblants a causa d’utilitzar aquests projectils de manera desmesurada. A Tarragona hi va haver un cas d’un nen de 13 anys mal ferit d’un cop de porra al cap sense motiu. Paguen justos per pecadors, i rebre informació d’aquest tipus no evoca a pensar que la vaga s’hagi dut a terme amb normalitat, tal com s’afirma al comunicat de la Generalitat. És totalment immoral i antidemocràtica la reacció que ha tingut la policia vers els manifestants, els quals tenen tot el dret a expressar-se lliurement (segons l’article 19 de la Declaració Universal dels Drets Humans). És veritat que l’acte policial pot ser difícil de dur a terme, ja que s’ha de vetllar per l’ordre i impedir els possibles delictes, i s’hagi d’utilitzar la força per aconseguir-ho. Però, sempre s’ha de respectar el dret internacional de reunió i manifest i el de llibertat d’expressió que parlàvem abans.

Es protestava contra la política econòmica del Govern centrada en les retallades en Educació i Sanitat, cosa que ataca directament a l’estat del benestar i les polítiques socials;  contra la precària situació lligada a l’augment de la taxa d’atur que ha passat del 20,33% a 25,02% en els últims dos anys (segons dades proporcionades per l’Institut Nacional d’Estadística); contra l’increment de l’IVA que afecta directament al sector del comerç, contra la dictadura dels mercats, contra el pagament del deute, etc. Els motius de manifest de la veu del poble són llargs i porten un ressentiment de fons. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario